Home FAQ Autorun functie instellen

Autorun functie instellen

Alle standaard USB sticks binnen het assortiment van usbstick.nl zijn, indien gewenst, in te stellen met een AutoRun functie. Een AutoRun functie wil zeggen dat er een applicatie, website, presentatie of ander bestand automatisch start zodra men de USB stick in de USB poort plugt.

Deze functie is handig voor mensen die bijvoorbeeld hun website automatisch gestart willen zien worden of een assortiment aan bestanden hebben die men overzichtelijk in een menuutje wil hebben. In dat geval kunt u het menu AutoRun laten maken.

Wij vinden het belangrijk om u niet alleen op de voordelen te wijzen maar ook op de nadelen. Wanneer de stick waker wordt gebruikt, kan men een automatisch startend bestand naar verloop van tijd irritant vinden. Denk er dus goed over na alvorens u besluit een autorun functie in te laten stellen.

Het automatisch starten van bestanden vanaf de sticks (Autorun) is te realiseren door middel van een extra bestand in de root folder van de USB stick te uploaden genaamd AutoRun.inf. Wilt u graag dat usbstick.nl de AutoRun voor u in orde maakt, dan is dit uiteraard geen enkel probleem. Data-upload tot 5 mb uploaden wij gratis op uw USB stick. Voor grotere bestanden brengen wij extra kosten in rekening.

Belangrijk:

  • Standaard AutoRun voor PC werken niet op Apple computers
  • In een enkel geval wordt een computer beveiligd tegen AutoRun USB sticks.
  • Sommige Anti-virussoftware zal een melding maken wanneer er een AutoRun USB stick in een computer wordt gestopt. U kunt gewoon op 'doorgaan' drukken en de AutoRun zal normaal werken.

AutoRun functie instellen
Om een AutoRun functie in te stellen doorloopt u de volgende instructies:

  1. Open een teksteditor zoals bijvoorbeeld kladblok
  2. Kopieer en plak de onderstaande code in het document: [AutoRun]
    shellexecute=voorbeeld.exe
  3. Vervang de tekst 'voorbeeld.exe' door de naam die u graag gestart wil zien worden, inclusief de juiste extensie (Denk aan .PDF, .html, etc). Het bestand mag zich uiteraard ook in een folder bevinden. In dat geval geeft u het pad door, bijvoorbeeld: shellexecute=bestanden/voorbeeld.exe
  4. Sla het aangemaakte bestand op als Autorun.inf
  5. Kopieer het bestand naar uw USB stick samen met het bestand die u gestart wilt zien worden.

Let op, bij besturingssystemen nieuwer dan Windows XP is autorun standaard uitgeschakeld vanwege veiligheidsredenen.