Home FAQ Bedrukken

Bedrukken

Algemene informatie Lasergraveren
Tampondruk Digitale druk
Zeefdruk Doming

Algemene informatie

Een USB stick wordt pas een volwaardig relatiegeschenk wanneer er een logo bedrukking op is geplaatst. Wij vinden dat alles waar uw logo op staat een visitekaartje is namens uw bedrijf. Daarom moet elke vorm van personalisatie voldoen aan de hoge kwaliteitseisen die wij stellen aan het uitdragen van uw logo. Wij weten als geen ander dat een logo perfect gedrukt moet zijn en dat heeft ons circa 25 jaar terug doen besluiten de eerste drukmachines aan te schaffen. Tegenwoordig beschikken wij over een moderne drukkerij met alle faciliteiten die nodig zijn om kwalitatief hoogwaardige bedrukkingen af te kunnen leveren en professionele medewerkers die de machines optimaal weten te bedienen.


Nu is de ene druktechniek de andere niet en daarom hebben wij onderstaand overzicht gemaakt om een zo duidelijk mogelijk beeld te schetsen wat u kunt verwachten. Voor advies kunt u te allen tijde contact opnemen met onze verkoopafdeling, immers, jouw reclame is onze reclame.


Bedrukken door middel van tampondruk

Tampondruk is bij uitstek geschikt voor het drukken van kleine oppervlakken en leent zich ook prima voor meerdere drukkleuren. Bij tampondruk wordt uw logo in een soort metalen plaat (cliché) gesneden door middel van speciale machines. Deze cliché's laten wij vollopen met de gemengde inkten waarna er een tampon (soort siliconen stempel) op het cliché komt. Er zal een afdruk ontstaan van het logo op het tampon en deze zal vervolgens uw logo drukken op de USB stick. Heel simpel gezegd is deze techniek vergelijkbaar met het stempelen zoals wij dit vroeger op school moesten doen.


Al onze drukinkten zijn op waterbasis en daardoor milieuvriendelijk. Alle bedrukkingen zitten muurvast op het artikel en zal, bij normaal gebruik, langdurig mooi blijven. Indien de USB stick aan een sleutelbos gedragen wordt, dan zal een opdruk een stuk sneller slijten. Vergelijk het met een auto waar u een bos sleutels op gooit, ook hier zal de lak beschadigen. Wilt u dit niet? Dan raden wij u een krasvaste lasergravering aan.


Bedrukken door middel van zeefdruk

Zeefdruk is een veelvoorkomende drukmethode die wij voornamelijk gebruiken voor het bedrukken van textiel maar zich ook prima leent voor het bedrukken van USB sticks. Voordat uw logo gedrukt kan gaan worden dient er eerst een "drukfilm" gemaakt te worden die door middel van een speciale lichtbak overgebracht kan worden op een zogenaamd zeefraam. Dit zeefraam kan worden gezien als heel fijn gaas die inkt doorlaat wanneer er met een rakel overheen gestreken wordt. Een voordeel van zeefdruk is dat het zeefraam is te reinigen en dus gewoon weer opnieuw te gebruiken is voor andere klanten. Een nadeel van zeefdruk is dat het minder geschikt is voor bedrukkingen met rasters (logo's met een verloop erin). Ook is meerkleurendruk een stuk arbeidsintensiever omdat men de machine per kleur opnieuw in zal moeten stellen.

Ook voor zeefdruk geldt dat de drukinkten op waterbasis zijn en dus niet schadelijk voor het milieu. Alle bedrukkingen zitten muurvast op het artikel en zal, bij normaal gebruik, langdurig mooi blijven. Op metaal raden wij echter een lasergravering aan.


Lasergraveren

Een techniek die qua populariteit hard groeit is lasergravering. Uw logo kan door middel van een speciale laser op metalen USB sticks aangebracht worden. Het grote voordeel is dat uw logo op lange termijn nog steeds een fraaie uitstraling heeft, het logo kan immers niet beschadigen of krassen. Wij beschikken over graveermachines die geschikt zijn voor het lasergraveren van hout en metaal. Wilt u een praktijkvoorbeeld zien? Dan kunt u uiteraard contact opnemen met onze verkoopafdeling.

Bij lasergraveringen hanteren wij een fair use policy omdat de tijd die wij dienen te besteden aan een lasergravering sterk afhankelijk is van het oppervlak en de dekking van het logo. Dit kan mogelijk betekenen dat er extra kosten in rekening gebracht moeten worden. Uiteraard wordt u hier zo spoedig mogelijk van op de hoogte gebracht voordat uw bestelling in behandeling wordt genomen.


Digitale druk

Met standaard druktechnieken zoals tampondruk en zeefdruk is het vrijwel onmogelijk om een goed full color logo te drukken, u kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een foto die gemaakt is met uw fototoestel. Steeds vaker krijgen wij de vraag of complexe full color logo's misschien toch gedrukt kunnen worden en gelukkig hebben wij hier een goede oplossing voor. Onze drukkerij in China beschikt over een digitale drukmachine die men het beste kan vergelijken met een printer. De USB stick wordt in de printer gelegd en middels een printkop wordt uw logo gedrukt in fotokwaliteit. De kop zal uw logo, net zoals een gewone printer, opbouwen uit lijntjes en dit geeft een prima resultaat. Het nadeel van digitale druk is dat de drukmachine zelf erg kostbaar is in de aanschaf waardoor de drukprijzen in verhouding ook iets prijziger zijn dan de andere bovengenoemde technieken.


Doming

Uw logo wordt onder een speciale kunststof laag geplaatst die bescherming biedt tegen beschadigingen. De opdruk kan in de meeste gevallen ook full colour gedrukt worden. Nadeel is dat er niet veel USB sticks geschikt zijn voor een doming bedrukking.