7 handige alternatieve manieren om een USB-stick te gebruiken

19-09-2019

Natuurlijk gebruiken we allemaal een USB stick om bestanden te verplaatsen van de ene naar de andere computer, bijvoorbeeld voor het geven van een presentatie of het printen van aantekeningen op werk die je thuis hebt gemaakt. Veel mensen gebruiken USB sticks ook voor het maken van back-ups om hun belangrijke bestanden veilig opgeborgen te houden, zowel privé als op de kantoorvloer wordt deze methode ingezet. Maar wist je dat er ook nog andere handige functies zijn van een USB stick? Hieronder vind je 7 van zulke functies. Waarschijnlijk had je hier nog nooit van gehoord...


1. Gebruik je USB stick als sleutel (voor je pc)

Dacht je dat het gebruiken van een USB stick als sleutel alleen mogelijk was in films? Met de gratis PREDATOR-app maak je dit realiteit. Het werkt heel simpel: download de app voor Windows en als je je PC niet meer gebruikt, haal je de USB stick uit de ingang en je computer zal zichzelf op slot zetten. Wanneer je terugkomt, plug dan de USB weer in en je computer haalt zichzelf weer van het slot. Het werkt dus als een wachtwoord, maar dan veiliger. Hoe handig is dit?!

 

2. Maak gebruik van draagbare apps

Kom je ruimte tekort op je PC om al je programma’s te installeren? Of heb je een bepaald programma nodig op een ander apparaat? Maak dan gebruik van draagbare apps, dat erg praktisch is. De speciale apps kun je heel gemakkelijk op een USB stick plaatsen en dan meteen gebruiken op elk apparaat zonder dat je ze opnieuw moet installeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan browsers en e-mailprogramma’s, maar ook aan videospelletjes. Al deze programma’s kun je dan gemakkelijk overal gebruiken, zoals in de bibliotheek of op vakantie.

 

3. Verbeter de prestaties van je computer

Word je ook zo moe van de traagheid van je computer? Met de functie ReadyBoost kun je ervoor zorgen dat alles wat sneller verloopt. Om hiervan gebruik te maken klik je met je rechtermuistoets op eigenschappen en vervolgens kies je het ReadyBoost-tabblad. Als je de functie activeert, gebruikt Windows je USB stick als hard drive cache voor je bestanden. Let wel op dat ReadyBoost alleen werkt als je USB stick meer dan 256 MB ruimte vrij heeft. Voordat je dit wilt uitproberen, check dus even de beschikbare ruimte van je stick.

 

4. Maak back-ups

Heb je belangrijke documenten op je USB stick staan? Gebruik dan eenvoudig Win32 Disk Imager om een back-up te maken van de bestanden op je USB. Deze app gebruik je normaal gesproken voor het overzetten van afbeeldingen, maar je kunt er ook een back-up mee maken. Dit doe je door de app te starten, je USB stick in de PC te stoppen en vervolgens een naam en een bestemming te selecteren voor het afbeeldingsbestand. Je dupliceert de inhoud van de USB stick door op ‘Read’ te klikken. Als je de inhoud van het backup bestand nodig hebt, klik je simpelweg op ‘Write’. Een hele handige manier om te zorgen voor extra backups!

 

5. Bewaar belangrijke documenten op je USB stick

Ben je ooit op reis je paspoort ergens vergeten of kwijt geraakt? Zo ja, dan weet je vast wat een ramp dat met zich mee brengt. Een ideale oplossing om veel problemen in deze situaties te voorkomen is om een kopie van al je reisdocumenten op je USB stick op te slaan en die met je mee te nemen. Denk hierbij aan je paspoort, reserveringsbevestigingen en visa. Ook voor andere belangrijke documenten biedt deze tip uitkomst.

 

6. (Her)installeer besturingssystemen

Heb je problemen met je besturingssysteem? Dan is het handig om de mogelijkheid te hebben deze te herstellen of opnieuw te installeren. Ook dit kan met behulp van je USB stick. Zo kun je in Windows 10 met behulp van een programma een bestand op de USB creëren waarmee je later Windows kunt herstellen of opnieuw installeren. Ook voor Mac en Linux zijn hier mogelijkheden in.

 

7. Surf veilig dankzij Tails

Geen fan van je standaard virusscanner die tussen je privébestanden neust? Met Tails wordt je privacy en anonimiteit bewaart doordat deze werkt vanaf je USB stick in plaats van je besturingssysteem. Geen enkele data wordt bewaard, omdat Tails een nieuwe sessie begint iedere keer wanneer je het programma gebruikt vanaf je USB.

Dit zijn enkele voorbeelden van alle handige functies die een simpele USB stick kan vervullen, natuurlijk bovenop het eenvoudig vervoeren van bestanden tussen PC’s. Ben je overtuigd? Bij ons kun je goedkoop een serie USB sticks aanschaffen. Een bedrukte USB stick doet het al helemaal goed. Laat ook jouw USB stick bedrukken met een logo, naam of reclametekst. Niet alleen een functioneel relatiegeschenk, maar tegelijkertijd een ideale manier om jouw bedrijf op een mooie manier te promoten. Nog steeds worden USB sticks regelmatig ingezet en dienen ze bijvoorbeeld als give-away op een beurs, evenement of open dag.

 

 

 

Uitgelicht

USB stick gloeilamp Houten USB stick Twist Milieuvriendelijke USB-stick Wheat Straw
     
2GB vanaf € 3,33
8GB vanaf € 3,60
2GB vanaf € 3,00
8GB vanaf € 3,27
2GB vanaf € 2,84
8GB vanaf € 3,11