Beveilig uw USB-stick!

28-02-2013
usbbeveiliging-130.jpg

Twee Amerikaanse energiecentrales zijn onlangs slachtoffer geworden van computervirussen. Die zijn niet gedownload van het internet, maar waren afkomstig van USB-sticks! Zorg dat dit u niet gebeurt en beveilig uw sticks. Dus zorg ervoor dat virussen en malware geen kans krijgen.

Malware en virussen: schadelijke software die uw computer ernstig kan beschadigen. U kunt ze mee downloaden als u illegale software download. Of als u een link in een nep e-mail opent, of op een advertentie klikt (‘Klik hier voor uw prijs!’). Kortom: het gevaar op het ‘oplopen van een virus’ ligt overalop de loer.

Gelukkig hebben de meeste mensen wel een ‘firewall’ ge├»nstalleerd. Toch gaat het soms mis. U kunt dan niet alleen uw computer besmetten, maar ook uw bedrukte USB-stick! Die stick heeft u in uw computer zitten waar het virus opstaat en zonder dat u het merkt, wordt de verkeerde software er op gezet. Wanneer u de usb stick dan een volgende keer op een andere computer aansluit, brengt hij de 'ziekte' gewoon over.

Dat laatste overkwam de twee Amerikaanse energiecentrales onlangs dus. Daar werden USB-sticks gebruikt voor het maken van back-ups van de besturingssoftware, en om updates te installeren. Op deze sticks was echter ‘crimeware’ ge├»nstalleerd, die de computers infecteerde. Door fouten in het systeem werd de crimeware opgemerkt. Een speciaal overheidsbedrijf heeft moeten helpen de verkeerde software veilig weg te halen.

U zorgt er natuurlijk wel voor dat u niet hetzelfde overkomt. Om te beginnen moet u uw computers goed beveiligen. Als de computers ‘gezond’ zijn en blijven, is er immers ook geen kans dat de USB-sticks die gebruikt worden besmet worden. Ook uw USB sticks zelf kunt u echter beveiligen door de inhoud te versleutelen. Dat kunt u bijvoorbeeld doen met software die u op de site van usbstick.nl onder ‘downloads’ vindt. En het is natuurlijk van belang gezond verstand te gebruiken bij het computeren.

Heeft u uw computers goed beveiligd en gaat u dit ook bij de usb sticks doen die u als relatiegeschenk wilt aanschaffen? Dan kunt u de sticks met trots voorzien van uw logo of tekst. De te bedrukken usb sticks bestelt u uiteraard bij usbstick.nl.

Uitgelicht

Houten USB stick Nature USB stick Shirt USB Stick Twist Type C
     
2GB vanaf € 2,98
8GB vanaf € 3,01
2GB vanaf € 2,98
8GB vanaf € 3,01
2GB vanaf € 4,63
8GB vanaf € 4,61