Cybercrime en USB-sticks

21-08-2013
cybercrime-usb-193.jpg

In dit tijdperk waarin kopen, bankieren en beleggen steeds vaker over de computer gaat, en veel persoonlijke informatie op het internet te vinden is, is cybercrime een steeds vaker voorkomend fenomeen – ook bij USB-sticks. Bij cybercrime denken de meeste mensen aan hackers die op je computer inbreken en je browsergeschiedenis of e-mailverkeer lezen, maar het kan ook op andere manieren gebeuren, bijvoorbeeld met USB-sticks.

Dit gebeurt op de volgende manier: de crimineel laat een USB-stick slingeren in een bekende instelling, die dan door een medewerker gevonden wordt. De medewerker zal de USB-stick bekijken, en dan documenten aantreffen die namen hebben als geheim.doc. en ontslagbrief.doc. De medewerker zal zijn of haar nieuwsgierigheid niet kunnen bedwingen en op de documenten klikken, waarna er een virus op de computer geladen wordt. De crimineel heeft dan toegang tot de computers van de instelling, en kan zo veel kwaad aanrichten.


De voordelen van USB-sticks

Gelukkig zijn USB-sticks in de regel ongevaarlijk. Sterker nog, USB-sticks zijn bijzonder handig! Het is alleen geen goed idee om zomaar op documenten van een onbekende USB-stick te klikken, zelfs al heb je hem op je werk gevonden. Maar als je ze goed gebruikt, zorgen USB-sticks er juist voor dat je veiliger bent voor cybercriminelen. Gevoelige informatie kun je op een beveiligde USB-stick zetten, zodat criminelen er niet bij kunnen en je een back-up van je belangrijke bestanden hebt, mocht je computer door een virus geveld worden.


Bedrukte USB-sticks

Bedrukte USB-sticks zijn een leuk en handig relatiegeschenk, en een voordelig en effectief premium. Iedereen heeft wel een computer, en iedereen kan dan ook wel een USB-stick gebruiken. USB-sticks die zijn bedrukt met uw bedrijfsnaam, logo of slogan zijn een uitstekende manier om uw bedrijf te promoten en uw naamsbekendheid te vergroten. Bij USB-stick.nl vindt u het allergrootste assortiment aan te bedrukken USB-sticks. Luxe USB-sticks, USB-sticks in grappige figuren, custum-made USB-sticks; bij USB-stick.nl vindt u het allemaal. Bij USB-stick.nl heeft u de laagste prijs garantie, snelle levering en bovenal: gratis bedrukking.

Uitgelicht

USB stick Bouwsteen Luxe leren USB stick sleutelhanger USB stick Goudstaaf
     
2GB vanaf € 3,48
8GB vanaf € 3,74
2GB vanaf € 3,57
8GB vanaf € 3,82
2GB vanaf € 3,65
8GB vanaf € 3,90