De cloud versus USB

13-10-2013
wolken.jpg

Gebruikt u al cloudopslag? Dropbox, SkyDrive, iCloud, Google Drive, etc... Deze en meer services beloven dat u nooit meer uw informatie ergens anders op hoeft te slaan dan op het internet. Maar of dat verstandig is...? Wie twee keer nadenkt, vertrouwt nog steeds op USB-sticks en harde schijven voor belangrijke informatie. Met bedrukte USB-sticks wijst u uw relaties hier ook op!

De cloud

Steeds meer wordt informatie opgeslagen in de ‘cloud’. Denk aan bekende services als Dropbox en iCloud. In plaats van foto’s, tekstdocumenten of presentaties op te slaan op de harde schijf van uw computer, kan dat tegenwoordig ook gemakkelijk in de cloud geplaatst worden. Cloudopslag betekent dat de informatie over het internet op een harde schijf ergens ver weg wordt gezet. Vanaf elk apparaat met internet kunt u die bestanden vervolgens weer ophalen. Uw computer is niet langer het verzamelpunt van al uw digitale bestanden, maar het het internet: de ‘cloud’. Erg handig, want zo kun je vanaf je tablet, telefoon of laptop altijd bij al je bestanden terecht.

Nadelen

Maar kleven er dan geen nadelen aan het gebruik van de cloudopslag? Zeker wel! Het levert zelfs een hoop praktische en veiligheidsrisico’s op. Daarom blijven usb sticks onmisbaar en dus geschikt als bedrukt relatiegeschenk....

De server waar de bestanden op komen te staan worden bijvoorbeeld beheerd door bedrijven waarvan u niet weet hoe zij uw gegevens beschermen. Hackers kunnen wellicht bij uw bestanden terecht komen. Sommige bedrijven worden verplicht informatie aan de overheid af te staan, denk aan het PRISM-verhaal. En wie onzorgvuldig met zijn wachtwoorden omgaat, loopt kans dat iemand anders op zijn account inlogt. Voor gevoelige informatie is cloudopslag dus niet geschikt. Opslag op te bedrukken usb sticks wel. Mits goed beveiligd natuurlijk.

Betrouwbare USB-sticks

Ook kunt u niet altijd op cloud services vertrouwen. Het kan zomaar zijn dat het internet eruit ligt, net wanneer u uw presentatie wilt downloaden. Of u bent simpelweg uw gebruikersnaam vergeten en probeert zwetend telkens opnieuw in te loggen. Ondertussen wacht de vergadering tot u uw presentatie start, waarop u besluit het dan maar zonder de powerpoint te doen. Had u dan nog maar uw USB-stick’je gebruikt. Nog steeds een veilige en betrouwbare manier om uw digitale documenten mee te nemen.

Deel daarom bedrukte USB-sticks uit aan uw medewerkers en zakelijke relaties en verspreid deze boodschap. Zorg ervoor dat iedereen op de hoogte is van het belang van gegevensbescherming en het nut van de te bedrukken USB-stick als relatiegeschenk!

Uitgelicht

Luxe USB memory pen Milaan USB pen Laserpointer USB stick Square Card
     
2GB vanaf € 3,48
8GB vanaf € 3,78
2GB vanaf € 3,48
8GB vanaf € 3,78
2GB vanaf € 4,23
8GB vanaf € 4,52