Het is weer lente!

20-03-2011
kuikentje2.jpg

Hoewel weerkundigen vinden dat de lente al op de eerste dag van de maand maart begint, zijn de sterrenkundigen het hier niet mee eens. In tegenstelling tot de weerkundigen, die uitgaan van drie maanden per kwartaal, berekenen de sterrenkundigen het begin van de lente anders. Zij kijken naar de stand van de aarde ten opzichte van de zon. Pas wanneer de zon precies boven de evenaar staat is het zover: het officiële begin van de lente!

De lente staat bekend om de bladeren die weer aan de bomen komen, de planten die gaan groeien en bloeien en de toenemende kans op warmere temperaturen. Daarnaast wordt de lente vaak geassocieerd met vruchtbaarheid en met voedselproductie. Niet alleen worden in Europa in de lente de eenjarige voedselgewassen gezaaid, ook de vruchtbaarheid wordt gevierd met symbolen zoals de meiboom, de paashaas met zijn eieren en het palmpasen-haantje.

GROTE VOORJAARSSCHOONMAAK

Het effect dat de lente op de mens heeft is vrijwel direct merkbaar. De dagen worden, ten opzichte van de winter, langer en het zonlicht versterkt. Hierdoor worden er grotere hoeveelheden serotonine en dopamine in ons lichaam aangemaakt, ook wel 'gelukshormonen' genoemd. We worden niet alleen vrolijker, we krijgen ook zin in een 'nieuwe start'. Dit resulteert met regelmaat in de grote voorjaarsschoonmaak. Het hele huis wordt op de kop gezet en ook de computer, fotocamera en andere gadgets moeten eraan geloven. Schenk uw relaties een geschenk dat ze direct kunnen gebruiken: een USB stick met een groot geheugen. Ideaal om backups te maken van alle bestanden en zo met lege geheugenschijven het voorjaar in te gaan.

VOORJAARSMOEHEID

De lente brengt echter niet alleen positiviteit. Door een nog te hoge concentratie melatonine krijgt menigeen te maken met het fenomeen 'voorjaarsmoeheid'. Dit hormoon zorgt er namelijk voor dat ons lichaam het signaal afgeeft om onze dag-activiteiten te verminderen en ons klaar te maken voor de nacht. De klachten zijn onder andere grote vermoeidheid, depressiviteit, energie- en lusteloos zijn. De voorjaarsmoeheid is eenvoudig te bestrijden. Natuurlijk door meer te bewegen en door het innemen van extra vitaminen, maar bovenal door te ontspannen, naar buiten te gaan en te genieten van de zon!

Stimuleer uw werknemers en relaties om buiten te ontspannen en schenk ze een typisch lente-geschenk. Wij hebben USB sticks in de meest uiteenlopende modellen en vooral tussen onze USB stick Specials zitten hele vrolijke modellen. Een ideale bezigheid om lekker in de buitenlucht tot rust te komen is fotografie. Uw relaties kunnen voortaan alle geschoten lentekiekjes veilig bewaren op bijvoorbeeld onze USB stick Camera. Een mooie, bijpassende gadget voor alle fotografen in spé.

LENTEFEESTEN

In het lenteseizoen vieren we ook vele feesten. Natuurlijk zijn er de Pasen, Hemelvaart en Pinksteren, maar daarnaast vieren we in de lente ook Koninginnedag en Bevrijdingsdag. Uitgelezen momenten om uw bedrijf eens extra onder de aandacht te brengen met een origineel relatiegeschenk of leuke giveaways.

Tijdens de paasdagen zullen er weer heel wat bijzondere familiemomenten worden vastgelegd op de gevoelige plaat. Het schilderen van de eieren en de daaropvolgende zoektocht door huis en tuin zijn enkele voorbeelden. Leuk om deze speciale herinneringen op te slaan op een bijpassende geheugenstick. Bij usb stick.nl bieden wij de mogelijkheid om een eigen 'custom made' USB stick te ontwerpen. In de vorm van een lief kuikentje, een traditionele paashaas of (geschilderd) eitje misschien?

Tijdens Koninginnedag en Bevrijdingsdag trekt men weer massaal de straat op om gezamelijk feest te vieren. Oranje is op deze dagen een geliefde kleur. Bij Stravers Relatiegeschenken vindt u vele artikelen die leverbaar zijn in deze nationale kleur. Ideaal om uw bedrijf op een originele manier te promoten zijn natuurlijk USB sticks. Klein, lichtgewicht en met veel mogelijkheden. Kies voor een stick in bijpassend oranje of in uw eigen huiskleuren. Voorzien van uw logo zal u voor een echte eyecatcher kunnen zorgen. Iedereen kan in één oogopslag zien dat het om een giveaway van uw organisatie gaat. Naast de mogelijkheid om de sticks voor u te bedrukken in onze eigen moderne drukkerij, kunnen wij de sticks ook eenvoudig voor u voorzien van data. Door uw bedrijfsinformatie, foto's of persoonlijke boodschap op de stick te laten plaatsen zullen de ontvangers ook na de feestdagen in alle rust de informatie kunnen teruglezen.

Uitgelicht

Mini USB stick Shuffle USB stick Brandblusser USB stick huis
     
2GB vanaf € 3,01
8GB vanaf € 3,25
2GB vanaf € 3,57
8GB vanaf € 3,82
2GB vanaf € 4,39
8GB vanaf € 4,65