Kingston komt met SSD-schijf in USB-stick

06-12-2015
Kingston.jpg

Technologiebedrijf Kingston introducteert binnenkort de Data Traveler HyperX 3.0, een USB-stick die werkt op de manier van een SSD-schijf. Volgens Kingston kan deze nieuwe 'USB-stick' honderenden MB's per seconden verplaatsen. Is dit de toekomst van de USB-stick?

Het uiterlijk van de HyperX is hetzelfde als een USB-stick, maar van binnen is er een wezelijk verschil te bespeuren. Het apparaat van Kingston is uitgerust met onderdelen die ook in een SSD-schijf zijn te vinden. Volgens de fabrikant kan deze stick leessnelheden van 225 MB per seconde bereiken - dat is erg snel! De schrijfsnelheid zit ergens rond de 135 MB per seconde. Daarmee is het in één klap de snelste USB-stick ooit van Kingston.

Deze snelheden kunnen echter alleen gehaald worden op een snelle UBS 3.0-aansluiting. Kingston brengt van de Data Traveler HyperX 3.0 in drie verschillende uitvoeringen op de markt. Er kan gekozen worden tussen een 64GB, 128GB en 256GB stick. De prijs voor de kleinste uitvoering komt naar verwachting ergens rond de 175 euro te liggen. Het zou ons van Usbstick.nl niet verbazen als Kingston met deze nieuwe vorm van USB-sticks de basis legt voor de toekomst... We blijven het in de gaten houden.

Uitgelicht

Aluminium USB stick Cem Full colour USB stick Doming Promotie USB Memory stick Sanny
     
2GB vanaf € 3,15
8GB vanaf € 3,45
2GB vanaf € 4,23
8GB vanaf € 4,52
2GB vanaf € 3,07
8GB vanaf € 3,36