Kritiek lek; Windows gevoelig voor USB-sticks

16-08-2015
usbstick-windows.png

Microsoft heeft een patch gelanceerd waarmee een dreigend lek in de Windows-besturingssytemen hersteld kan worden. Door dit lek konden systemen gemakkelijk geïnfecteerd raken met virussen via een USB-stick. Alleen het inpluggen van een memorystick was al voldoende om het systeem te infecteren. Dit beveiligingslek doet denken aan de Stuxnet-worm uit 2010.

Hackers en overheden

Van het lek werd de afgelopen tijd dankbaar gebruikt gemaakt door hackers en overheden, waarschijnlijk voor spionage-doeleinden. Dezelfde methode werd ook in 2010 gebruikt middels een Stuxnet-Worm. Vooral de Amerikaanse inlichtingendienst maakte zich hier schuldig aan. Microsoft wil niet vertellen hoe ze het lek op het spoor zijn gekomen of wie dit gemeld heeft.

Patch herstelt lek

Tijdens de Patch Tuesday van Microsoft is de fix beschikbaar gekomen. Het lek wordt dan automatisch gedicht na het installeren van deze update. Hierna kunnen USB-sticks weer veilig aan je Windows-systeem gekoppeld worden. Maak ook veilig gebruik van USB-sticks en laat bedrukte USB-sticks voorzien van een passende (reclame)tekst, logo of een andere opdruk.

Bron: Techzine

Uitgelicht

Mini USB stick Shuffle Luxe USB memory pen Milaan USB stick Coin Card
     
2GB vanaf € 2,98
8GB vanaf € 3,18
2GB vanaf € 3,48
8GB vanaf € 3,78
2GB vanaf € 4,23
8GB vanaf € 4,52