Laser point: gevaarlijk of niet

28-01-2013
usblaserpointer-99.jpg

Ons aanbod van USB-sticks kent vele verschillende modellen en soorten en  maten, vaak met een praktische extra toepassing. Denk aan een USB stick met een laserpointer. Een laserpointer is populair als vervanging van de aanwijsstok bij presentaties. Met het grootste gemak wijst u objecten op uw powerpointpresentatie aan. Iedereen weet waar u bent in uw verhaal, en dat zonder uw arm steeds te moeten strekken en zonder onhandig geklungel met een logge stok.

Veel mensen stellen echter vraagtekens bij de veiligheid van laserpointers. Immers, zijn lasers niet heel erg schadelijk voor de ogen? Gelukkig blijkt dat mee te vallen. Laserstralen kunnen inderdaad de ogen schaden bij een bepaalde sterkte. Door in een laserstraal te kijken die krachtiger is dan 5mW, ontstaat bijvoorbeeld direct schade, zoals blinde vlekken. Het openbare gebruik van lasers van deze sterkte is echter verboden.

Natuurlijk is het altijd goed om de straalsterkte voor gebruik even te controleren. Bij usbstick.nl mag u er echter van uitgaan dat de usb laser pointers die u koopt als usb relatiegeschenk een mindere sterkte hebben. Bijvoorbeeld een lasersterkte van 1mW. Ze zijn in elk geval volkomen ongevaarlijk.

Natuurlijk is het niet uw bedoeling om met uw laser pointer een ander in de ogen te schijnen, dus bent u sowieso al voorzichtig. Maar stel dat u de laserstraal per ongeluk toch in uw of iemand anders zijn ogen schijnt, is een natuurlijke reactie genoeg om schade te voorkomen. Wanneer iemand dus de ogen sluit of zijn hoofd afwent, kan er nog geen kwaad aangericht zijn. Wel kan er irritatie optreden, als u een aantal seconden lang in de ogen blijft schijnen. Er ontstaat dan tijdelijk een ‘vlek’ in het zichtveld. In elk geval is er dan geen reden tot paniek.

Bij normaal gebruik, en dus niet als speelgoed, kan een laserstraal dus geen enkel kwaad, en is het juist een geweldig hulpstuk. Zeker in combinatie met een USB-stick en een pen, zoals de luxe USB pen in ons assortiment. U heeft dan drie praktische artikelen in één. Ideaal voor iedereen die af- en toe een presentatie geeft. De powerpoint op de USB, presenteren met de laser en opmerkingen noteren met de pen. Bepaald geen speelgoed.

Uitgelicht

USB stick Goudstaaf Houten USB stick Wood Luxe USB memory pen Milaan
     
2GB vanaf € 3,65
8GB vanaf € 3,90
2GB vanaf € 3,40
8GB vanaf € 3,66
2GB vanaf € 3,65
8GB vanaf € 3,90