Leer bewerken: een ambacht

27-02-2013
usbleer-129.jpg

Al duizenden de jaren gebruikt de mens leer. Als materiaal voor jassen, broeken, schoenen, tassen en sieraden en nog veel meer. Er is bewerkt leer gevonden van 3300 jaar oud! Het bewerken van leer is dus al heek lang een vaardigheid van de mens, die tot een echt ambacht verheven is. En tegenwoordig zelfs wordt toegepast bij de productie van exclusieve USB-sticks!

Leer is immers een natuurproduct: het is een huid met lidtekens en schrammen en is tijdens het leven van het dier gegroeid en veranderd tot een unieke huid. Aan de leerbewerker om tot een optimaal resultaat te komen om de leer te kunnen gebruiken voor allerlei producten. Dat gebeurt door een lang productieproces. Zo moet het leer natuurlijk eerst van de dieren verkregen worden. Dan wordt het schoon gemaakt, gelooid, geschuurd en gewalsd. Uiteindelijk kan het leer zelfs nog geverfd worden.

Na duizenden jaren leerbewerking is het leer niet veel veranderd. Wel zijn er een hoop nieuwe toepassingen bijgekomen! Zo wordt leer allang niet alleen meer gebruikt voor uw kleding en tassen. Maar ook voor hoesjes voor uw telefoon bijvoorbeeld. Of als omkleding van USB-sticks. Leer staat voor luxe en exclusiviteit. Leer kan normale producten die extra glans geven, waardoor het ineens dure exclusieve producten lijken. Denk maar aan de lederen balpen hoesjes. Met zo’n lederen hoesje, wordt een mooie balpen ineens een excusief cadeau. Dat geldt ook voor USB-sticks! Usbstick.nl heeft een aantal met leer omgeven usb sticks in haar assortiment, die veel meer zakelijkheid en luxe uitstralen dan u gewend bent van een USB-stick. Zo worden deze sticks tot de ideale sticks voor zakelijk gebruik, of om te geven als relatiegeschenk! Helemaal als u de usb sticks laat bedrukken of stansen met uw (bedrijfs)naam. Zo vindt het ambacht van de leerbewerker anno 2013 nog steeds zijn toepassing.

Uitgelicht

Luxe USB memory pen Milaan USB stick gloeilamp USB-stick Venice Recycle
     
2GB vanaf € 3,64
8GB vanaf € 3,65
2GB vanaf € 3,97
8GB vanaf € 3,97
2GB vanaf € 2,16
8GB vanaf € 2,21