Nederlanders raken hun USB-stick(s) massaal kwijt

17-09-2015
nederlanders-raken-usb-sticks-massaal-kwijt.jpg

Uit onderzoek van Imation blijkt dat Nederlanders massaal onze USB-sticks kwijt raken. Gemiddeld bezitten we per persoon vier USB-sticks. Vaak staan hier persoonlijke gegevens op, zoals foto's, bestanden, muziek of films. Toch raken we één van deze vier sticks steeds kwijt. En aangezien driekwart van de Nederlanders in het bezit is van een USB-stick, gaat het om heel wat persoonlijke bestanden die rondslingeren...

En het ergste is dat deze USB-sticks vaak onbeschermd zijn. Kwaadwillenden kunnen dus eenvoudig aan de haal met je persoonlijke bestanden. Om te voorkomen dat dit gebeurt, is het aan te raden je USB-sticks te beveiligingen met een wachtwoord. Hier is diverse beveiligingssoftware voor te krijgen. Daarnaast kun je proberen jezelf aan te leren de sticks niet meer los in je broek of tas te bewaren. Stop ze bijvoorbeeld in je portemonnee of brillenkoker, zo is de kans op verliezen een stuk kleiner.

Dat Nederlanders hun USB-sticks massaal kwijt raken, is volgens Matthieu Valk - Marketing Communications Manager van Imation - niet gek: "We kijken hier niet vreemd van op. De kleinste USB-sticks zijn niet groter dan een paperclip. Daarom zou ik iedereen aanraden ze te beveiligen met een wachtwoord." Een goede tip, die heel waardevol is. Met een beveiligde stick kun je de nodige problemen voorkomen.

Uitgelicht

Paris USB pennen met usb stick Full colour USB stick Doming
   
2GB vanaf € 3,48
8GB vanaf € 3,78
2GB vanaf € 4,23
8GB vanaf € 4,52