Ontwikkeling van de USB-stick

11-01-2013
usb-82.jpg

USB-sticks kent natuurlijk iedereen als de datadrager met USB aansluiting, maar de achterliggende techniek berust op een zogenaamde flash-geheugen. Een flashgeheugen verschilt van een harde schijf omdat hij werkt met een elektronische drager, in plaats van een magnetische drager. Tussen dit flash-geheugen en de computer zat eerst nog een kabeltje met USB-aansluiting. Door dit kabeltje weg te halen en de USB-aansluiting en het flashgeheugen samen te brengen, ontstond de eerste USB-stick.

Verschillende fabrikanten claimen de USB-stick te hebben uitgevonden, maar in ieder geval kwam de eerste commerciële USB-stick in 2000 op de markt. Deze had toen een opslagcapaciteit van acht megabyte. Dat lijkt nu heel weinig, maar het was nog steeds vijf keer meer dan de floppydisk!

Later werd USB doorontwikkeld naar USB 2.0 die een snellere bestandenoverdracht mogelijk maakte. De laatste laptops en computers hebben een USB 3.0 poort voor razendsnelle bestandswisseling, maar deze werken ook nog steeds met het nog altijd gangbare USB 2.0. Niet alleen wordt USB steeds sneller, maar ook kleiner. Een USB komt in allerlei vormen voor. USB heeft inmiddels de floppydrive en CD-rom allang verstoten als het om draagbare data-opslag gaat. Of het nou aankomt op presentaties, documenten, fotobibliotheken of zelfs hele films– met USB heeft u ze altijd bij de hand.

Er zijn nu al USB-sticks met een flash-geheugen van 256 Gigabyte, en in de toekomst wordt dat nog vele malen zoveel. Een andere ontwikkeling is uiteraard die van de "cloud", een opslagruimte van data op het internet, maar daarvoor geldt dat u altijd een internet verbinding nodig hebt om uw bestanden te kunnen bereiken. En dat is niet iets waar u van afhankelijk wilt zijn als u een presentatie moet geven! De "tastbare" datadrager USB zal dus altijd zijn nut blijven bewijzen. Bovendien bewijst de USB-stick vaak zijn dienst als onderdeel van een marketingplan – het uitdelen van USB-sticks of weggeven als relatiegeschenk is erg populair. Door uw USB-sticks met uw bedrijfsnaam of –logo weg te geven vergroot u zeker uw naamsbekendheid.

Usbstick.nl heeft zeer veel verschillende soorten USB sticks. Zeker is dan ook, dat er altijd een passende stick voor u bij zit. En vindt u toch niet wat u zoekt, dan kunt u bij ons altijd nog een USB stick op maat laten maken. Vraag onze medewerkers naar de mogelijkheden: 0315-632515.

Uitgelicht

Mini USB stick Twister USB Stick Twist
   
2GB vanaf € 3,01
8GB vanaf € 3,25
2GB vanaf € 3,15
8GB vanaf € 3,41