Papier besparen

31-01-2013
recycleusb-102.jpg

Steeds meer wordt er nagedacht over de consequenties van ons gedrag op het milieu. Inmiddels zijn er al vele milieuvriendelijkere oplossingen voor de meest voorkomende activiteiten, zoals ‘groenere’ auto’s, het recyclen van afval of andere middelen, gebruik van ‘groenere’ energie, enz. Toch zijn we er nog lang niet en moet er nog een hoop gebeuren voordat we kunnen zeggen dat we de aarde en het milieu geen of weinig schade aanrichten en zo ook aan de generaties na ons denken.

Als bedrijfsleider, zoekende naar een leuk, goedkoop relatiegeschenk, kunt u al een enorm verschil maken. Denk maar eens aan al het printwerk dat uw personeel doet per dag, zeker op het moment dat zij richting huis gaan en nog het één en ander thuis willen doornemen. Zonder er al te veel over na te denken worden stukken geprint - en vaak ook dezelfde dag nog weggegooid. Wat kunnen u en uw relaties allemaal wel niet besparen op dit vlak door het gebruik van usb sticks. Niets afdrukken, gewoon even de benodigde stukken op stick zetten (goed beveiligd!) en meenemen. Dit bespaart papier en dus geld. En u bent veel milieuvriendelijkere bezig, om daarmee een goed voorbeeld te geven aan de maatschappij.

U kunt natuurlijk het papier dat wordt weggegooid verzamelen en bij het oud papier leggen, of zelf aan de achterzijde hergebruiken. Of uw personeel ervan bewust maken dat ze enkel die pagina’s printen die ze ook daadwerkelijk nodig hebben (en niet uit gemakzucht het hele document printen, terwijl ze daar maar één hoofdstuk van nodig hebben). Een andere stap die u kunt nemen als bedrijfsleider is het cadeau doen van een USB-stick aan uw personeel (maar ook aan uw klanten). Op die manier kunnen uw werknemers de benodigde informatie voor thuis op de stick zetten, wat iedere dag weer een hoop papier bespaart. Wij van usbstick.nl kunnen u bij de aankoop van de usbsticks adviseren. Denk bijvoorbeeld eens aan de gerecyclede usb stick.

Uitgelicht

USB Stick Twist frosted USB stick Goudstaaf USB stick Shirt
     
2GB vanaf € 3,15
8GB vanaf € 3,41
2GB vanaf € 3,65
8GB vanaf € 3,90
2GB vanaf € 3,48
8GB vanaf € 3,74