Technieken om het milieu te redden

04-03-2013
usbmilieu-134.jpg

Plassen onder de douche? In Brazilië startte laatst een campagne om doucheplassen te promoten. Dit om het milieu ‘te redden’. Er zijn minder onsmakelijke manieren om het milieu te sparen. Gerecyclede producten gebruiken bijvoorbeeld. Ook USB-sticks.

Gaat het nou goed met het milieu? Als je sommige krantenartikelen en onderzoekers moet geloven: niet echt. Zo zorgen uitstoten, het kappen van het regenwoud en de groeiende wereldbevolking voor een stijging van de zeespiegel. Andere berichten zeggen juist dat de ‘opwarming’ van de aarde goed is voor het milieu: er komen heel veel nieuwe natuurgebieden bij! Hoe het ook al zal zijn, het kan in ieder geval geen kwaad als iedereen zijn best doet voor het milieu.

Als iedereen zijn steentje bijdraagt en zuinig aan doet met water en fossiele brandstoffen, kunnen ook onze klein- en achterkleinkinderen nog volop genieten van onze wereld. En om zuinig te doen, zijn al de gekste dingen bedacht! Zo heeft u vast wel gehoord van de Braziliaanse oproep om onder de douche te plassen: zo bespaar je het water dat je anders kwijt was geweest aan het doortrekken van de wc. Deze actie heeft over de hele wereld tot hilariteit geleid. Er zijn nog andere oplossingen die wellicht meer kunnen betekenen. Recyclen bijvoorbeeld! Het recyclen van allerlei producten zorgt ervoor dat we langer kunnen doen met de grondstoffen die we hebben en minder afval produceren. En dat is dus weer goed voor het milieu.

Wellicht recyclet u zelf al plastic bijvoorbeeld, althans: u doet plastic in een speciale vuilniszak of levert lege flessen in voor statiegeld. Ook aan de recycling van batterijen kunt u meedoen door ze op speciale punten in te zamelen. Maar u kunt ook een hoop gerecyclede producten kopen… USB-sticks bijvoorbeeld! Bij USBstick.nl kunt u speciale gerecyclede USB-sticks bestellen. De behuizingen zijn gemaakt van hergebruikt materiaal. Zo zijn dit echte ‘duurzame’ USB-sticks. Laat de groene aard van uw bedrijf of stichting blijken door deze usb sticks met uw logo te laten bedrukken en te schenken aan relaties en ook zelf te gebruiken!

Uitgelicht

USB Stick Twist USB Stick Twist Type C Usb stylus
     
2GB vanaf € 2,99
8GB vanaf € 3,28
2GB vanaf € 4,23
8GB vanaf € 4,52
2GB vanaf € 3,40
8GB vanaf € 3,69