Verlies van uw USB Stick - een ramp

16-01-2013
usbbeveiliging-87.jpg

Praktisch dingetjes, die USB sticks. Over het algemeen genoeg ruimte voor vakantiefoto’s, favoriete muziek en uw documenten. Echter ook voor gevoelige documenten. Als ondernemer zou u het niet fijn vinden wanneer uw bedrijfsgeheimen of die van uw baas door diefstal op straat komen te liggen. Verliezen kan natuurlijk ook gebeuren waarbij er een geringe kans is dat de vinder een malafide datingwebsite host en uw privégegevens gebruikt om een profiel te maken. Wat gaat u zeggen als een nietsvermoedende collega met het surfen een banner voorbij ziet komen met uw foto, begeleid door een gevoelige tekst als ‘Ik zoek: mannen vanaf 60 jaar. Reageer nu!’? Dan heeft u heel wat uit te leggen en kan dit in het ergste geval het einde van uw carrière betekenen.

Situaties als deze zijn te voorkomen door uw memorystick te (laten) versleutelen. Bij usbstick.nl kunnen wij dit optioneel bij al onze producten leveren. De bedrukte USB sticks in ons assortiment zijn namelijk te voorzien van gecertificeerde encryptiesoftware zodat bij verlies of diefstal uw gegevens veilig bewaard blijven waardoor de stick voor een ander verder onbruikbaar wordt. Bij het inpluggen van de USB stick zult u een gebruikersnaam en wachtwoord moeten ingeven alsof u inlogt op de PC van uw werk. Deze gegevens zijn alleen bij u bekend en kunnen na levering zelf bepaald worden.

Aan te raden is om vindingrijkheid te tonen met het kiezen van uw wachtwoord. Dus geen vier keer nul of ‘password’. Kies bijvoorbeeld de geboortedag van uw dochter, het kenteken van uw auto, maar nog beter is een absurde woordgroep. Deze voorziet u van undercast, kapitalen, vreemde tekens, cijfers en 12 of meer karakters waardoor u zoiets krijgt als ‘HobbyClub-DeKartelschaar2013!’. Hiermee zet u uw gegevens en daarmee uw carrière op safe -en houdt het mannen van 60 jaar buiten de deur.

Uitgelicht

USB stick Nekkoord Houten USB stick Twist USB stick Spectra
     
2GB vanaf € 3,32
8GB vanaf € 3,61
2GB vanaf € 3,24
8GB vanaf € 3,53
2GB vanaf € 3,24
8GB vanaf € 3,53