Home FAQ Dagprijzen

Dagprijzen

Prijzen van USB sticks kunnen met regelmaat flink schommelen in zowel uw voor- als nadeel. Graag leggen wij uit waar deze verschillen vandaan kunnen komen.

Er zijn een aantal factoren die erg belangrijk zijn voor de prijzen van chips waarvan vraag en aanbod eigenlijk de belangrijkste factor is. Er zijn een aantal producenten van geheugenchips die geheugen op de markt brengen, deze chips worden vervolgens gekocht door enkele gecertificeerde handelaren die vervolgens weer op afroep aan de fabrieken verkopen.

Over het algemeen houden deze handelaren voldoende voorraad. Het kan voorkomen dat er enkele grote orders geplaatst worden waardoor er een laag aanbod van chips ontstaat, met als gevold dat de handelaren de prijzen verhogen aangezien de vraag groter is dan het aanbod. Pas nadat er weer een productie van geheugenchips vanuit de fabriek wordt aangeleverd, kunnen de prijzen weer constant worden.

Ook een belangrijke factor voor de prijzen is de Dollar. Is er een dure Dollar, dan zijn de chips automatisch ook een stuk duurder omdat deze tegen Dollarprijzen worden ingekocht en verhandeld worden.

In de meeste gevallen nemen wij kleine prijsschommelingen voor onze rekening. Het kan voorkomen dat prijzen in korte tijd flink omhoog schieten waardoor wij geen keus hebben om u een gedeelte te berekenen.

U kunt prijsschommelingen voorkomen door niet te lang te wachten met bestellen. Soms komt het voor dat een klant een offerte van enkele maanden terug door wil laten gaan waardoor prijsschommelingen bijna niet te voorkomen zijn.