+31(0)315 - 632 515

Nieuws

Als groothandel en specialist op het gebied van USB sticks volgen wij al het nieuws omtrent de USB stick op de voet. Kom regelmatig terug om een kijkje te nemen en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

20-11-2017

Nieuwsbericht-site.jpg

Vanaf 1 januari 2018 vallen ook USB-sticks onder de thuiskopievergoedingen. Importeurs, fabrikanten en handelaren dienen een vergoeding af te dragen, volgens de wettelijk ingestelde tariefstelling. Voor USB-sticks is deze vergoeding vastgesteld op 0,60 per stuk. Wij zullen deze vergoeding volgend jaar moeten doorberekenen in onze verkoopprijs.

 

Bestel en bespaar!

Bij bestellingen...

15-03-2017

back-up-day.jpg

Je hebt niet genoeg opslag op je telefoon, dus je zet je foto’s over op de laptop of computer. Zo, daar kan niets meer mee gebeuren. Maar wat als er een virus op je computer zit en je opeens al je bestanden kwijt bent? Een grote nachtmerrie. Dat wil niemand. 

 

Niet alleen middels een virus, maar ook bij één verkeerde druk op de knop kunnen al je bestanden verloren gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van die mooie verre reis die je gemaakt hebt. Je zal er toch niet aan moeten denken dat al die kostbare herinneringen ineens weg zijn? Om deze...

04-01-2017

Typec-usb.jpg

 

De traditionele USB 3.0, de populaire USB 3.1 en de meest moderne USB Type-C. Verschillende soorten USB met nieuwe mogelijkheden. Maar wat is het daadwerkelijke verschil? En welke USB zal ‘de toekomstige generatie’ worden?

 

 

 

USB 3.0 versus USB 3.1

Laten we beginnen met het verschil tussen de USB 3.0 en 3.1. Inderdaad, er is een verschil tussen deze twee. In 2008 werd de USB 3.0 geïntroduceerd. Al snel bleek dat de 3.0, met 5 gigabits, te weinig snelheid leverde....

07-12-2015

Kingston.jpg

Technologiebedrijf Kingston introducteert binnenkort de Data Traveler HyperX 3.0, een USB-stick die werkt op de manier van een SSD-schijf. Volgens Kingston kan deze nieuwe 'USB-stick' honderenden mb's per seconden verplaatsen. Is dit de toekomst van de USB-stick?

De HyperX heeft hetzelfde uiterlijk als een USB-stick, maar van binnen is er een wezelijk verschil te bespeuren. Het apparaat van Kingston is uitgerust met ingewanden die ook bij een SSD-schijf zijn te vinden. Volgens de fabrikant kan deze stick leessnelheden van 225 MB per seconde bereiken. De...

18-09-2015

nederlanders-raken-usb-sticks-massaal-kwijt.jpg

Uit onderzoek van Imation blijkt dat wij Nederlanders massaal onze USB-sticks kwijt raken. Gemiddeld bezitten we per persoon vier USB-sticks. Vaak staan hier persoonlijke gegevens op, zoals foto's, muziek of films. Toch raken we één van deze vier sticks steeds kwijt. En aangezien driekwart van de Nederlanders in het bezit is van een USB-stick, gaat het om heel wat persoonlijke bestanden die rondslingeren.

Vaak zijn deze USB-sticks onbeschermd. Kwaadwillende kunnen dus gemakkelijk aan de haal met je persoonlijke bestanden. Om te voorkomen dat dit gebeurt is het...

17-08-2015

usbstick-windows.png

Microsoft heeft een patch gelanceerd waarmee een dreigend lek in de Windows besturingssytemen hersteld kan worden. Door dit lek konden systemen gemakkelijk geïnfecteerd raken met virussen via een USB-stick. Alleen het inpluggen van een memorystick was al voldoende om het systeem te infecteren. Dit beveiligingslek doet denken aan de Stuxnet-worm uit 2010.

Hackers en overheden

Van het lek werd de afgelopen tijd dankbaar gebruikt gemaakt door hackers en overheden. Waarschijnlijk voor spionagedoeleinden. Deze zelfde methode werd ook in 2010 gebruikt middels een...

05-08-2015

virus-usb-flash-drive-control-usbstick.jpg

USB-sticks worden wereldwijd door miljoenen particulieren en bedrijven gebruikt. Maar slechts één op de tien medewerkers in een bedrijf controleert de USB-stick op virussen, alvorens hem te gebruiken. NOVA, het Nederlandse actualiteitenprogramma, nam de proef op de som en liet 'per ongeluk' bij verschillende bedrijven geïnfecteerde USB-sticks achter. Iedere geheugenstick was vooraf voorzien van een informatieverzamelend virus.

Binnen no-time werden deze memorysticks door werknemers in gebruik genomen. Het virus kon moeiteloos verbinding maken met het...

03-08-2015

10321503_1014053808614246_2467351439496906320_o.jpg

We zijn bijna een week verder en hebben ontzettend veel reacties gehad op onze Facebook prijsvraag. Een groot succes dus. Het raden van het aantal USB-sticks in de pot was voor veel van de deelnemers nog een behoorlijke opgave. De meeste zaten flink naast het werkelijke aantal USB-sticks.

In de pot zaten exact 197 USB-sticks van het model Twist.

De persoon die de 8GB USB stick gegraveerd met naam heeft gewonnen is: Maria Diederich, met haar antwoord van 201 USB sticks zat ze het dichtst in de buurt van alle deelnemers. Gefeliciteerd Maria!

Maria,...

22-07-2015

Windows-10-usb-sticks-bedrukken.png

Binnen no-time rolt Microsoft haar nieuwe besturingssysteem Windows 10 uit. Bij Amazon kan deze al gereserveerd worden. Je ontvangt het besturingsysteem dan op een USB-stick. Naar verluidt begint Amazon eind augustus met het uitleveren van deze memorysticks. 

Windows 10 installeren vanaf USB-stick

De memorysticks stellen in staat de software te installeren op systemen die geen beschkking hebben over een dvd-drive. Steeds meer computers en laptops worden...

Ouder nieuws